Takarék Babaváró Hitel - Takarék Csoport

   

ÉRDEKEL

 

Miért válasszam a Takarék Babaváró Hitelt?

 

A Takarék Babaváró Hitel a jogszabályi feltételeknek való megfelelés esetén házaspárok részére nyújtható szabad felhasználású hitelkonstrukció.

 

Felvehető kölcsönösszeg

Maximum 10 000 000 Ft

Választható futamidő

maximum 240 hónap

Maximum havi törlesztőrészlet

50 000 Ft

THM1

0,46%;

THM2

5,69%

 

A THM1  az érvényben lévő jogszabályok figyelembevételével, 10 000 000 forintra, 240 hónapos futamidőre, az állami kamattámogatás és 3 év törlesztési szüneteltetés figyelembe vétele mellett került meghatározásra -  a feltételek teljesülése esetén- , a THM2 a feltételek nem teljesülése esetén 10 000 000 forintra, 240 hónapos futamidőre került meghatározásra, mely tartalmazza  a jogosulatlanul igénybe vett kamattámogatás összegét és a 60. hónapot követően a kamattámogatás elvesztése esetén érvényes hitelkamat mértékét. (THM1: kamattámogatott időszak alatt; THM2: kamattámogatás elvesztése esetén)

 

2019. július 01. – 2022. december 31. között igényelhető a hitel

 

Miért éri meg?

 

 • „Kamatmentes", akár az egész futamidő alatt2
 • Gyermekvállalási támogatással a fennálló hiteltartozás kiváltható3
 • A kölcsön törlesztés 3 évre felfüggeszthető4
 • Állami kezességvállalás kapcsolódik a hitelhez   

 

 

Egyszerű hitel folyamat

 

 

 

Igénylési feltételek ellenőrzése

Igénylési és szerződési dokumentumok benyújtása

 

Bírálat és folyósítás

 

Én is igényelhetem a hitelt?

 

Igen, ha Ön olyan, legalább 18 éves cselekvőképes, fogyasztónak minősülő természetes személy, aki a házastársával együttesen igényli a kölcsönt és az alábbi, jogszabály szerinti feltételeknek megfelel:

 

 • házasságban él, és a feleség betöltötte a 18, de még nem töltötte be a 41. életévét
 • mind a két igénylő rendelkezik magyarországi lakcímmel
 • mind a két igénylő büntetlen előéletű a jogszabályban meghatározott bűncselekményekre vonatkozóan, és egyiküknek sincs nyilvántartott köztartozása
 • nem szerepelnek a KHR-ben negatív információval
 • legalább az egyik igénylő rendelkezik 3 év folyamatos – legfeljebb 30 napos megszakítású - Társadalombiztosítási jogviszonnyal (TB) vagy felsőoktatási intézménnyel fennálló nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal vagy magyar állampolgár igénylő esetén más államban szerzett társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezik, és a kérelem benyújtását megelőző 180 napos időtartam a Tbj. 5. § (1) a), b) vagy e)-j) pontja szerinti jogviszony

továbbá, a Hitelintézet által elvárt hitelezési feltételeknek megfelel:

 • minimum 6 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony, ebből 3 hónap a jelenlegi munkahelyen vagy
 • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások tulajdonosai esetén legalább 12 naptári hónapja létező egyéni vállalkozás/társas vállalkozás, amely egy lezárt adóévvel rendelkezik. (kizárólag magyarországi székhelyű, a magyar céginformációs rendszerekben nyilvántartott vállalkozásból származó jövedelem fogadható el)
 • legalább három hónapos lakossági forint bankszámlamúlt bármely hazai hitelintézetnél

 

 

A hitel folyósítása és törlesztése az Ügyfél a Hitelintézetnél vezetett forint lakossági bankszámlájára / bankszámlájáról történik, melynek fenntartása az egész futamidő alatt szükséges.

                                            

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Takarék Csoport Hitelintézetei a bírálat jogát fenntartják.

 

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

 

A Takarék Babaváró Hitel részletes feltételei megtalálhatóak a Takarék Csoport Pénzügyi Szolgáltatási Üzletszabályzatában, a Takarék Csoport Lakossági Személyi Kölcsön Általános Szerződési Feltételekben illetve a Takarék Csoport Takarék Babaváró Hitel Hirdetményében, melyek elérhetőek a Hitelintézet ügyfelei számára nyitva álló helyiségekben valamint a

www.takarekcsoport.hu-n és a választott Hitelintézet honlapján.

 

 A Takarék Babaváró Hitel kizárólag az  „ATM és fiókkereső”  weboldalon feltüntetett Takarék Csoport-tagok értékesítési hálózatában érhető el. 

 

1 Az ügyfél által fizetendő havi törlesztőrészlet a kamattámogatott időszak alatt a tőkéből és az állami kezességvállalási díjból áll, mely a fennálló éves tőke 0,5%-a. Ezek együttes összege nem haladhatja meg a havi 50.000 Ft-ot.

 

2 A  hitel a folyósítást követő első 5 évben „kamatmentes” a havi törlesztőrészlet csak a tőkét és a kezességvállalási díjat tartalmazza. A kölcsön folyósítását követő 5 évben egy gyermek megszületése, örökbefogadása vagy 12 hetes magzat várandóskönyvvel való igazolása esetén (továbbiakban: gyermek születése), a teljes futamidőre „kamatmentes” marad a hitel. A kamattámogatott időszak alatt a kamatot a Kincstár folyósítja, így az ügyfélnek kamatfizetési kötelezettsége nincs.

 

3 A második gyermek születését követően igényelhető a gyermekvállalási  támogatás, mely a fennálló hiteltartozás 30%-a, és ezzel az állami támogatással előtörlesztésre kerül a hitel. A harmadik gyermek születését követően igényelhető a fennmaradó teljes hiteltartozás állami támogatásként történő kifizetése.

 

4 Az első, illetve a második gyermek születése esetén kérhető a hitel törlesztés maximum 3 évre történő szüneteltetése.

 

ÉRDEKEL


Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás Kötelező Ügyfél Átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt ügyfél-átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

 

RÉSZLETEK